Kalite ve Verimlilik Yönetimi

Bina Turu

Hastanenin tüm birimlerinde, genel işleyişin etkili şekilde yürütülmesini, aksaklıkların tespitini ve zamanında düzeltilmesini sağlamak amacıyla 3 ayda bir yılda 4 kez olacak şekilde ve gerektikçe bina turları yapılmaktadır. Bina turları her blok hastane yönetimince oluşturulan ve en az bir yöneticinin bulunduğu  “Bina Turu Ekibi” tarafından yapılır. Her blok tarafından ilgili yılda görevlendirmeler yazılır ve ıslak imzalı halleri blok kalite birimlerinde bulundurulur. Islak imzalı halleri taratılarak koordinatörlük kalite ve verimlilik birimine iletilir.
Her blok için her katta bulunan alanlara özgü hazırlanmış değerlendirilecek parametrelerin yer aldığı aşağıda isimleri belirtilen bina turu kontrol ve iyileştirme faaliyetleri formu hazırlanmıştır.
“A Blok Çocuk Hastanesi Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
“B Blok Genel Hastane Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
“C Blok Nöroloji-Ortopedi Hastanesi Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
“D Blok Kadın Doğum Hastanesi Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
“E Blok Kalp Damar Hastanesi Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
“F Blok Onkoloji Hastanesi Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
“G Blok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
“H Blok Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
“Acil Servis (Erişkin) Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
“Koordinatörlük Bina Turu Kontrol ve İyileştirme Faaliyetleri Formu”
Tespit edilen uygunsuzluklar bu formlara kaydedilir ve uygunsuzluklara ilişkin iyileştirme çalışmaları planlanır. Her bir uygunsuzluğun karşısına planlanan iyileştirme çalışması tanımlanır. Bu iyileştirme çalışmaları yerinde sorunu çözme, düzeltici önleyici faaliyet başlatılması, komiteye taşınarak karara bağlanması, kök neden analizi gibi süreçler olabilir. Başlatılan düzeltici ve önleyici faaliyetler “Düzeltici/Önleyici Faaliyet İstek (DÖFİ) Bildirim Formu” na kaydedilir. “Düzeltici/Önleyici Faaliyet İstek (DÖFİ) İzlem Formu” ile takip edilir. Tüm bu süreçlerde iş takibi ve kontrolüne yönelik süreçler tesis güvenliği komitesinde değerlendirilir.
Gerçekleştirilen bina turlarının arkasından her blok tarafından ayrı ayrı kurulan Tesis Güvenliği Komiteleri gerçekleştirilir. Tesis Güvenliği Komitesi 3 ayda bir ve gerektiğinde toplanır.
Gerçekleştirilen bina turları ve iyileştirme çalışmaları tesis güvenliği komitesinde değerlendirilir. Komitede alınan kararlar “Toplantı Katılım ve Karar Takip Formu” ile kayıt altına alınarak ıslak imzalı halleri blok kalite birimlerinde taratılmış bir nüshaları ise koordinatörlük kalite ve verimlilik biriminde bulundurulur.

12 Ağustos 2024