Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi, 32 000 metrekare olup; bodrum katında elektrokonvulzif tedavi (EKT) merkezi, zemin katta poliklinikler ve acil gözlem ünitesi ile yataklı servislerin bulunduğu iki kattan oluşmaktadır. Yataklı kliniklerin bulunduğu her bir katta 4 klinik olmak üzere toplamda 8 klinik ( Beş kapalı erkek servisi üç kapalı kadın servisi)vardır. Her klinikte 16 hasta odası mevcuttur ve odalar tek yataklı olup Ruh Sağlığı Hastanesi toplamda 8’i engelli odası olmak üzere 128 yatan hasta kapasitesine sahiptir. Her oda 24 metrekare büyüklüğündedir, odalarda hastaların kullanabileceği lavabo ve banyo mevcuttur.
Her katta yatan hastaların rehabilitasyonları için atölyeler bölümü mevcuttur. Her 4 kliniğin ortak kullanacağı şekilde planlanmış rehabilitasyon odaları; müzik atölyesi, mutfak atölyesi, bahçe işleri atölyesi, spor atölyesi, resim atölyesi olmak üzere 5 atölyeden oluşur. Halk eğitimden gelen eğitmenler ergoterapistler ve psikologlar eşliğinde yatan hastalar atölyelerden faydalanmaktadır.
Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nin giriş katında genel psikiyatri poliklinikleri bulunmaktadır. Genel psikiyatri polikliniklerinde 18 yaş ve üzeri hastaların her türlü psikiyatrik sorununun kapsamlı şekilde değerlendirilerek tedavi ve takip planı oluşturulmaktadır. Poliklinik bölgelerinde hastaların kan ve idrar örneklerinin alınabileceği bölüm mevcuttur.
Kliniklerimiz şehir hastanesinin diğer klinikleri ile işbirliği içinde Konsultasyon Liyezon psikiyatrisi alanında giderek artan bir deneyime sahiptir. Prenatal ve postnatal dönem psikiyatrik rahatsızlıklar, geropsikiyatri, yeme bozukluklar ,cinsel işlev bozuklukları ve psikiyatrik tanılarına ek olarak tüm eştanılı genel tıbbi durumların varlığında hastaların yönlendirildiği kliniklerdir.
Özellikli olarak hastanemiz bünyesinde Ayaktan Arındırma Merkezi hizmet vermektedir. Hafta içi 08:30 -16:30 saatleri arası 18 yaş ve üzeri alkol kullanım bozukluğu olan hastalarının ayaktan tedavi ve takipleri iki poliklinikle gerçekleştirilmektedir.18 Yaş ve üzeri madde kullanım bozukluğu olan hastalara, biri opiat kullanım bozukluğu olan hastalara yönelik olarak Buprenorfin/Nalokson (Suboxone) ve Naltrekson implant (Pellet-Çip) tedavilerinin yapıldığı özellikli poliklinik hizmet vermektedir. Ayaktan tedaviye başvuran hastalardan, uygun görülen ve motivasyonu olanlar için Ayaktan terapi programı; bilgilendirme, baş etme, motivasyon kazandırma, kaymayı önleme ve ayıklığı sürdürmeyi amaçlayan grup terapisini içermektedir.
Toplum ruh sağlığı merkezimiz onay aşamasındadır.
Elektrokonvulzif Terapi (EKT); Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinin B1 katında anestezi uzmanı ve psikiyatri uzmanı gözetiminde, uluslararası standartlara uygun şekilde her gün anestezili ve kas gevşeticili EKT uygulanmaktadır.
Hastanemizde dört eğitim görevlisi, on altı uzman hekim, atmış beş asistan hekim, doksan altı hemşire, altmış bir güvenlik görevlisi, üç ergoterapist, yirmi iki psikolog, iki sosyal hizmet uzmanı, yirmi iki tıbbi sekreter, bir diyetisyen, bir tercüman, bir resim öğretmeni bir el işi öğretmeni , üç veri giriş elemanı ,altı yönlendirme elemanı, otuz sekiz temizlik personeli, üç klinik destek elemanı, iki yaşlı bakım elemanı görev yapmaktadır
Genel Psikiyatri Polikliniklerimizde muayene olmak için 182 nolu Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden 20 dakikalık aralıklarla randevu oluşturulabilir.
Hastanemizde Çalışan Uzman Hekimler
Klinik idari ve eğitim sorumlusu
Prof. Dr. Oya Güçlü
Eğitim görevlisi
Doç. Dr. Hasan Mervan AYTAÇ
Eğitim görevlisi
Doç. Dr. Hüseyin Sehit Burhan
Doktor Öğretim Üyesi Simge Seren Kırlıoğlu Balcıoğlu
Uzm. Dr Furkan Bahadır Alptekin
Uzm. Dr. Binnur Karabıyık
Uzm. Dr. Suat Yalçın
Uzm. Dr. Didem Şule Erdem
Uzm. Dr. Emre Yazgeç
Uzm. Dr. Mustafa Göker
Uzm Dr Öznur Akıl
Uzm Dr Muhammet Berkay Özyürek
Uzm Dr. Onur Yılmaz
Uzm. Dr. Emine Cengiz Çavuşoğlu
Uzm Dr Çetin Irmak
Uzm. Dr. Seda Şüküroğlu
Uzm Dr Duygu Kılıçaslan
Uzm Dr Ebru Parlak
Uzm Dr Ali Varlıhan
Uzm Dr Merve Er
06 Eylül 2024