Prof. Dr. Abdulmuttalip Şimşek Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi uygulanmaya başlayan HoLEP tekniği ile dokunun tamamı dışarı alınıyor ve patolojiye gönderiliyor” dedi.
11 Ekim 2022

Prostat büyümesi ilerleyen yaştaki hastalarımızın en sık karşılaştığımızı ürolojik sorunlarından biridir. İlaç tedavisi ile tedaviye başlansa da pek çok hastada cerrahi tedavi kaçınılmaz hale gelmektedir. Cerrahi tedavide bugün teknolojik gelişmeler sayesinde farklı alternatiflerle her geçen gün gelişiyor. İyi huylu prostat büyümesinde kullanılan “HoLEP” HoLEP (Holmium Lazerle Prostat Enükleasyonu) yöntemi bunlardan biri.

Yüksek enerjili lazer cihazı olan HoLEP, prostat ameliyatının daha başarılı ve düşük komplikasyonlu olmasını sağlıyor.

Başakşehir Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi Üroloji Bölümü Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Abdulmuttalip Şimşek, TRT Muhabiri Fatma Demir Turgut’a yaptığı açıklamada “daha önceki lazer teknolojilerde Prostat dokusu buharlaştırılarak atılıyordu. Çam Ve Sakura Şehir Hastanesi uygulanmaya başlayan HoLEP tekniği ile dokunun tamamı dışarı alınıyor ve patolojiye gönderiliyor” dedi.