4 Mart Dünya Obezite Günü
04 Mart 2022

4 Mart Dünya Obezite gününde Obezite hastalığına dikkat çekmeyi ve farkındalığı arttırmayı istiyoruz. Bir salgın olarak da kabul edilen bu obezite hastalığı ile savaş aslında bu hastalığa hiç yakalanmamakla başlıyor.

Günümüzde biliyoruz ki obezite; şeker, tansiyon, kolesterol hastalıklara sebebiyet verirken bir çok kansere de yatkınlığı arttırıyor. Bu hastalığın tedavisinde hiçbir zaman yalnız değilsiniz. İlaç ve cerrahi tedaviler için danışmanlık alabileceğiniz; "Endokrinoloji", "Obezite" ve "Metabolik Cerrahi" polikliniklerimiz, Çam ve Sakura Şehir Hastanemizde hizmet vermekteler. Haydi obezite ile savaşta hemen harekete geçelim.

Fazla kilo ve obezite yüzünden dünyada her yıl en az 3,4 milyon kişi hayatını kaybetmektedir. Obeziteden korunmada sağlıklı beslenmek ve fiziksel aktivitenin arttırılması önemlidir.
- Dengeli ve yeterli beslenin
- Evde veya açık alanda düzenli fiziksel aktivite yapın
- Sağlıklı kilonuzu koruyun
- Yeterli sürede uyumaya özen gösterin.

Dünya Obezite günü etkinlikleri kapsamında 04 Mart 2022 Cuma günü Saat 14:30'da davetli olup Sizleri de aramızda görmekten büyük mutluluk ve onur duyarız.

Tarih ve Saat: 04 Mart 2022 Cuma. Saat 14:30
Yer: Konferans Salonu-1 (Başhekimlik A Blok Z Katı)