Koordinatör Başhekimimiz Prof. Dr. Nurettin Yiyit; ülkemizin önde gelen Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezimiz ziyaret etti.
11 Ekim 2021

Koordinatör Başhekimimiz Prof. Dr. Nurettin Yiyit; ülkemizin önde gelen Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezimiz ziyaret ederek, Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Alper Gezdirici, Uzman Hekimlerimiz, Biyologlarımiz ve Merkez çalışanlarımızla merkezin işleyişi ve genetik hastalıklara dair istişarede bulundular.

Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezimiz; Genel Hastane B Blok- Zemin Kat- B10 bölümünde tüm bölümleri ile birlikte yaklaşık 900 m2 alana kuruludur. Merkezimiz Polikliniklerimiz, Sitogenetik, Moleküler Sitogenetik ve Moleküler Genetik Laboratuvarlarından oluşmaktadır. Mevcut haliyle Uzman hekim ve personelleri (4 Uzman Doktor, 2 Uzman Moleküler Biyolog, 2 Uzman Biyolog, 2 Biyolog, 2 Moleküler Biyolog, 1 Genetik ve Biyomühendis, 2 Tıbbi Sekreter ) ile hizmet veren merkezimiz, Sağlık Bakanlığımızın denetimlerinden geçmiş ve ruhsatlandırılmıştır.
WhatsApp Image 2021-10-11 at 16.27.34.jpeg

Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi; genetik hastalık veya hastalık taşıyıcılığı şüphesi olan çocuk ve erişkinlere yönelik tanı, değerlendirme ve genetik danışmanlık hizmetleri vermek amacıyla çalışmalarını sürdürmektedir. Bu amaçla kaliteden ödün vermeden en son teknoloji ve yeniliklerden yararlanarak genetik tanı alanında en nitelikli, en doğru ve en hızlı hizmeti sunmaya çalışmaktadır. Merkezimizde modern ve güncel genetik uygulamalar ile tüm genetik hastalıkların tanı ve tedavisine yönelik prenatal (doğum öncesi) ve postnatal (doğum sonrası) genetik testler yapılabilmektedir.