Son dakika: 1.5 milyonuncu aşı gururu
21 Haziran 2021

15 milyon 1.jpeg
İstanbul’da 1.5 milyonuncu aşı Çam ve Sakura Hastanesi’nde yapıldı. Doktor Künkül, sağlık personeli Kış ve aşıyı olan Aslan, “Böyle bir şeye denk gelmek çok güzel, gurur duyduk” dedi
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın İstanbul'da 1.5 milyonuncu aşıyı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde yaptıklarını duyurduğu doktor Hilal Künkül, sağlık çalışanı Alican Kış ve aşıyı yaptıran Tahir Aslan, duydukları gururu SABAH'la paylaştı. Koca, Twitter'da "Bu hızla Kovid-19 yenilmeye mahkûm" mesajı vermişti.

"ÇOK ŞANSLI HİSSETTİK"

Sorumlu hekim Künkül, "Haberimiz yoktu, çok fazla aşı odamız var. Öğrenince hemen arkadaşlarımın yanına gittim, hepimiz çok şaşırdık. Böyle bir şeye denk gelmiş olmak çok güzel, çok şanslı hissettik kendimizi. Sağlık Bakanımızın paylaşımını görmek de çok heyecanlandırdı bizi" dedi.

"O AN TEPKİ VEREMEDİM, ÇOK ŞAŞIRDIM"

Kış ise "Öğrenince çok şaşırdım. 'Ben mi yaptım?' diye düşündüm. Zaten o an tepki veremedim. Aylardır hastalığa yakalanan insanların iyileşmesi için çalışıyoruz, şimdi de insanlarımızın hastalığa yakalanmaması için aşımızı yapıyoruz. Hem kendi adıma hem hastanemiz adına gurur duydum. Çevremdeki herkesten sürekli tebrik mesajları aldım" diye konuştu.
0x0-15-milyonuncu-asi-gururu-1624175608082.jpg

"BAKAN İSMİMİ PAYLAŞINCA GURURLANDIM"

Aşı yaptıran Tahir Aslan ise çalıştığı için henüz paylaşımı görmediğini, öğrendiğinde de gurur duyduğunu söyledi ve şöyle devam etti: "Bakan Fahrettin Koca'nın ismimizi paylaşması çok hoşuma gitti, gururlandım. Akşam hızlıca aşımı olduktan sonra 15 dakika bekleyip çıktım hastaneden. Hastane personeli çok iyiydi, aşı hakkında bilgilendirildim. Allah yapandan ve hizmet verenden razı olsun."

SIRA 30 YAŞ VE ÜZERİNDE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 30 yaş üstü kişilerin bugünden itibaren Kovid-19 aşı randevularını alabileceğini bildirdi. Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Aşı randevularında yaş sınırı 30'a indi. 30 yaş üstü gençler yarından itibaren randevu alabilirler" dedi. Öte yandan Sağlık Bakanlığı, 5 milyon doz Sinovak aşısının daha dün sabah Türkiye'ye geldiğini duyurdu.