Konseyler

Organ ve Doku Nakli Konseyi

Amaç: Hastanın operasyona uygun olup olmadığını alıcı ve vericinin onayının usulüne uygun alınıp alınmadığını ve operasyonun tıbbi, sosyal ve etik açıdan uygun olup olmadığını değerlendirmektir.
Planlama: İlgili Blok Başhekimliği(F blok) planlaması yapılacak 3 ayda bir (yılda 4 kez) ve gerektiğinde toplanmalıdır. Başhekim yardımcısı, organ ve doku nakli koordinatörleri, bağış ve nakil sürecinde görev alan klinik branş temsilcileri, yoğun bakım sorumlu hekim ve hemşireleri ve kalite birim çalışanları ekipte yer almalıdır. Hastanenin uygulamasına göre belirlenen ekip artırılabilir. Gündem konularına göre hizmet alım firmaları komiteye davet edilebilir. Alınan tüm kararların ıslak imzalı hali koordinatörlük kalite ve verimlilik birimine ve koordinatörlüğe raporlanmalıdır.
Görev, Yetki ve Sorumluluklar:
- Bağış ve nakil süreci ile ilgili mevcut durum analizi,
- Bağış ve nakil süreci ile ilgili sorunlar ve çözüm önerileri hakkında rapor oluşturulması,
- Rapor doğrultusunda gerçekleştirilen iyileştirme çalışmalarının izlenmesi,
- Organ ve doku nakli ile ilgili eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi

Organ ve doku nakli konseyi dışında hastanemizde beyin ölümü sürecine yönelik beyin ölümü kurulu bulunmaktadır. Bu kurul değerlendirmeye uygun bir hasta olduğunda plansız olarak toplanır ve tüm süreçlerini “Beyin Ölümü ve Donör Bakımı Talimatına” uygun olarak gerçekleştirir.

12 Ağustos 2024