Anne Dostu Hastane

Travay, Doğum ve Lohusa (TDL) Odaları

Kadın Doğum Hastanemizde bulunan Doğum Ünitemiz 28 adet TDL odasından oluşmaktadır. Odalarımızdan bir tanesi Suda Doğum odası şeklinde tasarlanmıştır. Her bir oda gebelerin konforunu sağlamak amacı ile tekli oda olarak dizayn edilmiştir. Her odamızda; doğum yatağına çevrilebilen 1 adet yatak, şahsi banyo, televizyon, refakatçi koltuğu ve gerekli medikal malzemeler eksiksiz olarak bulunmaktadır. Bunlarla birlikte nonfarmakolojik yöntemlerin uygulanabileceği pilates topu ve mat gibi materyallerimizde mevcuttur. Tüm TDL odalarımız gebelerin doğum sürecini konforlu ve güvenli bir şekilde geçirebilmeleri için özel olarak tasarlanmıştır. Bu odalar, travay takibinden doğum sürecine ve doğum sonrası lohusa takibine kadar kapsamlı bir hizmet sunmaktadır. Odalarımızda bulunan yataklar, doğum masasına dönüşebilir, böylece gebelerimiz doğum sırasında maksimum rahatlık ve güvenliği sağlar. Gebelerimiz tüm bu süreçleri istediği bir refakatçi eşliğinde geçirmektedir. Doğum sonrasında yenidoğana yapılan ilk müdahale ve bakım, anne yanında, alanında uzman hekim ve ebeler tarafından sağlanır. Bu süreçte, anne ve bebek aynı odada kalır ve sürekli olarak takip edilir. Bu yaklaşım, hem anne hem de bebek için güvenli ve konforlu bir ortam sunarak doğum sonrası ilk saatlerin en iyi şekilde geçirilmesine olanak tanır.

Doğum Ünitesi içerisinde görevli tüm ebe personellerine, alanında uzman profesyoneller tarafından; Suda Doğum Takibi, Travay Sürecinde Egzersizler, Rahatlatıcı masaj teknikleri, Aromaterapi, Fitoterapi ve Akubası teknikleri gibi eğitimler verilmiş ve verilmeye devam edilmektedir.

• TDL-Hasta-Odası
  • TDL-Hasta-Odası2