16 Mayıs 2024

ıı
Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Kalp Damar Hastanesi Yüksek Riskli Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitemizin açılışı gerçekleşti.

Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitemizin açılışında; Koordinatör Başhekim Prof. Dr. Necdet Sağlam, Yüksek Riskli Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi Sorumlu Hekimi Prof. Dr. Kartal Emre Aslanger ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Evrim Çoşkun birer konuşma yaptılar.
ıı

Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi'nde hastalarımız; Kardiyoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göğüs Hastalıkları, Sigarayı Bırakma Polikliniği hekimlerimiz; Diyetisyen, Psikolog ve Kalp Yetersizliği/Rehabilitasyon Hemşirelerimiz tarafından değerlendirilmekte ve uzman fizyoterapistlerimizin kontrolünde bütüncül bir yaklaşımla rehabilitasyon süreçlerine katılmaktadır. Acil durumlar için uygun girişimlerin yapılabileceği özel konumu sayesinde ünitemizde yüksek riskli hastalar gözetim altında egzersizlerini gerçekleştirirlerken yakından takip edilmektedir. Germe, ağırlık egzersizleri; bisiklet, koşu bandı ve kol ergometresi donanımları ile kendilerine özel olarak tasarlanan egzersiz programlarına devam ederken, bir yandan da ilaç eğitimi, psikolojik destek, sigarayı bırakma danışmanlığı almaktadır.

• a