Ramazan etkinlikleri kapsamında Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde tedavi gören çocuklar için Ramazan Eğlencesi
01 Nisan 2024

aa

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde, Ramazan etkinlikleri kapsamında; hastanede tedavileri devam etmekte olan çocuklara ve çalışanlarının çocuklarına; Başakşehir Belediyesinin desteği ile gölge oyunu kahramanları “Karagöz ve Hacivat” ve geri dönüşüm kahramanları “BAŞAKGİLLER” çocuk tiyatrosu ile eğitici öğretici oyunlarla Ramazan Ayı’nda da keyifli anlar yaşadı.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Koordinatör Başhekim Prof. Dr. Nurettin Yiyit, Hastane Yönetimi, Sağlık Çalışanları ve Çocukların katılımı ile gerçekleşen Ramazan Eğlencesi ile keyifli anlar yaşandı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Ramazan Etkinlikleri kapsamında düzenlediği, Karagöz ve Hacivat oyunu renkli görüntülere sahne oldu. “Karagöz ve Hacivat” oyununa çoçuklardan büyük ilgi vardı. Etkinliğe en büyük ilgiyi çocuklar gösterirken, ebeveynler de oyunu büyük bir dikkatle izlediler. Hem çocuklar hem de yetişkinler, Karagöz ve Hacivat'ın esprilerine ve gölge oyununun eğlenceli dünyasına doyasıya kahkaha attılar. Ramazan ayının manevi atmosferinin yanında, bu tür geleneksel etkinliklerle de çocuklar için daha da güzel hale geldi. Kültürümüzün ve geleneklerimizin önemli bir parçası olan Karagöz Hacivat oyunu ile hem çocuklar hemde refakatçiler keyifli anlar yaşadı.

Karagöz ve Hacivat ile BAŞAKGİLLER çocuk tiyatro gösterisini, çocuklar ilgiyle takip etti. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde tedavileri yatarak devam eden çocukların yüzü "Karagöz ve Hacivat" gölge oyunuyla güldü. Oyunları izleyen çocuklar, Karagöz-Hacivat'ı çok sevdiklerini belirterek oyunu büyük bir heyecanla takip ettiğini belirtiler.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Ramazan ayında da; kardeşliği, muhabbeti ve sevgiyi çocuklarla paylaştı.

Ramazan’ın geleneksel eğlencesi haline gelen Karagöz ve Hacivat, UNESCO koruması altında somut olmayan kültür hazinesi ilan edilmiştir.

• aa
  • ü