Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde “İnce Çizgi” isimli pandemi fotoğraflarının yer aldığı fotoğraf sergisi açıldı
03 Aralık 2021



 Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde görev yapan Doç. Dr.  Bekir Tuğcu pandemi döneminde yaşanan kritik anlardan oluşan fotoğrafların yer aldığı bir sergi açtı. Hastanenin giriş bölümünde açılan sergi Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit’in katılımı ile açıldı. Açılan resim sergisine özellikle sağlık çalışanları ve vatandaşların ilgisi yoğun oldu. 

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nin girişinde açılan sergi de Doç. Dr.  Bekir Tuğcu’nun pandemi döneminin en kritik noktalarında çekilen fotoğraflara yer verildi. Fotoğraf sergisine başta hastanede çalışan sağlık çalışanları olmak üzere vatandaşların da ilgisi yoğun oldu. Sergi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit’in katılımı ile açıldı. Açılışta konuşan sergi sahibi Doç. Dr.  Bekir Tuğcu, “Burada görmüş olduğunuz fotoğraflar pandemi’nin ilk döneminde kritik anlarda çekilmiş fotoğraflardır. Sokağa çıkma yasaklarının olduğu, yalnızlaştığımız o boş sokakların olduğu anları göreceksiniz ve daha sonrasında hastane sürecinde yaşananlar yoğun bakım fotoğrafları ile karşılaşacaksınız. Filyasyon ekibine dahil olarak evleri dolaştığımız fotoğraflarda var ve en sonunda Covid mezarlıklarında çekilmiş fotoğrafları görmüş olacaksınız. Bütün bu olumsuzlukların olumlu şekilde bittiğini ve son fotoğrafta bir Covid hastasının doğumu ile tüm umutsuzluklara karşı umut dolu bir fotoğraflar karşılaşacaksınız. Hepiniz hoş geldiniz.” Dedi. 

Büyük pencere içindeki küçük kesitleri alıp ruha dokunan anları yakalama işidir
Yapılan serginin açılışına katılan ve açılışta konuşan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise, “Aslında pandemi süreci hayattan kopartılmış bir süreç olsa da sağlık çalışanları yönünden baktığımızda ruhsal ve bedensel olarak zorlu bir süreçti. Yorgunluk ile hüznü bazen de hastalarımızın şifa bulması ile mutluluğu tattığımız zamanlardı. Biliyorsunuz ki yaşananlar bir şekilde unutulup gidiyor onların hayatta baki kalmasını sağlayan bazı sanatsal etkinlikler vardır bunlardan bir tanesi ise fotoğraftır, yaşadığımız anı ölümsüz hale getirme adına müthiş bir sanattır. İçine yorum katılarak ışığın gücünü kullanarak zihinlerde yer edinen ve yüreğe dokunan kalıcı anlar ve hafızalar oluşturur. Pandemiden geriye kalan hepimizin eş, dost veya kendi yaşadıklarımız vardır bizim Bekir Hocamızın fotoğraf sanatçısı olması nedeniyle pandemide yaşadıklarını ölümsüzleştirmesinin sahnelenmesine şahitlik edeceğiz. Fotoğraf bir çok sanat dalından farklı bir şey büyük pencere içindeki küçük kesitleri alıp ruha dokunan anları yakalama işidir. Hocamız hem pandeminin içinde hizmet eden biri olup hemde dışarıdan anı yakalama işini çok güzel şekilde yaptı.” İfadelerini kullandı.