1-7 Ekim tarihleri "Emzirme Haftası"
05 Ekim 2021

Bakanlığımızca temel amaç emzirmenin korunması, özendirilmesi ve desteklenmesi olan "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları programı" yürütülmektedir. Program neticesinde bebeklerimiz hayata daha sağlıklı başlayabilmekte ve ülkemizde gerçekleşen doğumların büyük çoğunluğu Bebek Dostu hastanelerde gerçekleşmektedir. Gelinen bu noktayı daha da geliştirmek ve emzirme konusunda farkındalık yaratabilmek için ülkemizde her yıl 1-7 Ekim tarihleri "Emzirme Haftası" olarak kutlanmaktadır.
DSCF2076.JPG

Emzirmenin önemini ve farkındalığını arttırmak amacıyla hastanemizde düzenlenen Emzirme Haftası etkinliğinde; Koodinatör Başhekimimiz Prof. Dr. Nurettin Yiyit bir konuşma yaparak
emzirme ve anne sütünün önemini vurguladı. İl Sağlık Müdürlüğü Anne Sütünü Teşvik ve Bebek Dostu Kuruluşlar Program Sorumlusu Dilek Burbut, Çocuk Klinikleri İdari Sorumlusu Prof. Dr. Merih Çetinkaya, Laktasyon Birimi Sorumlusu Ebe Duygu Yavru'da bir sunum yaparak sağlıklı nesiller için büyük önem arz eden anne sütüne teşvikin artması ve farkındalık oluşturmanın önemi vurguladılar.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniğimiz İdari Sorumlu Doç. Dr. Burak Yücel, hekimlerimiz, hemşire ve ve ebelerimiz tarafından da hastanemize başvuran gebe ve lohusalarımıza, doğum yapmış annelerimize ve hastanemiz bünyesinde çalışan bütün personellerimizden 2 yaş altında bebeği olan ve anne adayı olan personellerimize ziyaretlerde bulunulmuş ve hediyeleri takdim edilmiştir.

• DSCF2041.JPG
  • DSCF2053.JPG