Nöroloji ve Ortopedi Hastanesi Ziyaretçi Kuralları
07 Mart 2023

C BLOK - HASTA ZİYARET KURALLARI

1.Ziyaret hafta içi ve hafta sonu her gün 12:00 - 16:00 ve 19.00-21.00 saatleri içerisinde yapılır.
2.Ziyaretlerin 15 dakikaya geçmeyecek şekilde yapılmasına özen gösterilmelidir. Süre dolduğunda ziyaretçi çıkışları için Güvenlik gerekli tedbiri almalıdır.
3.Ziyaretçiler yiyecek, içecek ve elektronik eşya kata çıkaramaz.
4. Hasta açısından sakıncalı olabilecek durumlarda izolasyon, adli vaka ve açıklamada hasta ziyareti yasak olan hastalarda ziyaretçi kabul edilmeyecektir. HBYS ekranlarından takip edilmelidir.
5. Hasta odalarına çiçek kabul edilmez.
6. Hasta ameliyata girdiği andan itibaren ziyaretçilerin odalarda kalması yasaktır. HBYS ekranlarından takip edilmelidir.
7. Ameliyat sonrası yoğun bakıma alınan hastaların odaları boşalmış dahi olsa ziyaretçiler odada kalamazlar.
8. Ziyaret saatlerinin dışında 1. derecede yakınlarının hasta ziyaret isteği karşısında katlar için hastanedeki sorumlu yöneticiden (süpervizör) izin alınarak görüşülebilir.
9. Ameliyat sonrası ziyaret saati olmadığı takdirde ziyaretçi kabul edilmeyecektir.
10.10 (on) yaş altı çocukların ziyarete getirilmesi yasaktır.
11. Nezle, soğuk algınlığı gibi bulaşan hastalıkların varlığında hasta ziyaretleri sakıncalıdır.
12. Ziyaret öncesi ve sonrası ellerin yıkanması önerilir.
13. Hasta yataklarına oturmak ve hasta başındaki cihazlara dokunmak yasaktır.
14. Ziyaret esnasında yüksek sesle konuşup diğer hastalar rahatsız edilmemelidir.
15. Ziyaret esnasında hasta mahremiyetine dikkat ediniz. Telefon ile hasta onayı alarak kata çıkarılmasının sağlanması.
Özellikli Birimler Ziyaret Kuralları
Ameliyathane: Ziyaret yasaktır.
İnme Merkezi: Ziyaret saatlerinde yoğun bakım koşulları geçerli olup hastanın durumu uygunsa sadece hastanın birinci dereceden yakını 1 kişi ziyaret amaçlı içeriye alınabilir. Nöroloji yoğun bakım  (14.00-15.00) saat aralığı geçerlidir.
 Yoğun Bakım:
1.Ziyaret hafta içi ve hafta sonu her gün yapılacaktır.
2.Ziyaretlerin 5 dakikaya geçmeyecek şekilde yapılmasına özen gösterilmelidir. Süre dolduğunda ziyaretçi çıkışları için Güvenlik gerekli tedbiri almalıdır.
3.Günlük her hasta için 1 kişi ziyaret edebilecektir.
4.YBÜ katlarına 2 aşamalı hasta yakınları çıkartılacaktır. 8 hasta yakını görüşmesi bittikten sonra diğer 8 hasta yakını çıkacaktır.
5.Hasta ziyareti sağlandıktan sonra ilgili doktor tarafından hasta yakınına hastası ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.
Servis TürüBirim AdıZİYARET SAATLERİ
Yoğun BakımNöroloji Yoğun Bakım (3.Bsmk) (C Blok 05 Kat)14.00- 15.00