Refakat Politikamız ve Refakatçi Kuralları

1. Refakatçi kartı kullanılmalıdır.
  2. Hasta odasının düzenli olmasına dikkat edilmelidir
  3. Hemşirelerce verilen hasta bakım eğitimi kurallarına uymalıdır.
  4. Hastane kurallarına riayet edilmelidir.
  5. Hastasının yanından ayrılacağı durumda ve refakatçi değişimlerinde hemşireye haber vermelidir.

Refakatçi Kuralları

1. Refakatçi sayısı özellikli durumlar dışında bir-iki kişi olmalıdır. Refakatçi değişimi olduğunda, servis hemşireleri haberdar edilmelidir.
  2. Hastanın yatışı yapıldıktan sonra, refakatçi kartı verilmektedir. Taburcu olurken refakatçi kartı mutlaka teslim edilmelidir. Refakatçiler, kartlarını yanlarında taşımalı ve görevliler istediği zaman göstermelidir. Refakatçiler, refakat kartlarını göstermek sureti ile hastanemiz yemek hizmetlerinden ayrı bir ücret ödemeksizin yararlanacaklardır.
  3. Refakatçiler, hekim ve hemşirelerin direktifi dışında hastaya yönelik herhangi bir uygulama yapmamalıdır.
  4. Refakatçiler, hastaneye ait eşya ve malzemeleri düzenli ve temiz kullanmalı, zarar vermemelidir.
  5. Refakatçi koltukları, sabah 07.00’de toplanacak olup, gece dinlenmeniz için açılacaktır.
  6. Refakatçiler, hasta yataklarına oturmamalı ve hastaya ait eşyaları kullanmamalıdır.
  7. Refakatçilerin odalarda elektrikli ev aletleri (çay, kahve makinesi gibi) kullanması kesinlikle yasaktır.
  8. Refakatçilerin odalarda ağır kokulu yiyecekler (soğan, sarımsak) ve kabuklu kuruyemiş yemesi kesinlikle yasaktır.
  9. Hastanemiz, hastalar, ziyaretçiler ve çalışanlar için sigarasız bir ortam sağlamayı hedeflediğinden hastane içerisinde sigara içilmemektedir. Yangın merdiveninde ve tuvaletlerde sigara içmek kesinlikle yasaktır. Sigara içmek isteyen hasta yakınlarının, hastane bahçesinde tanımlanmış alanda sigara içmeleri zorunludur.
  10. Sizlere huzurlu bir ortam sağlanması için hasta ve yakınlarının, hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmaması ve gürültü yapmaması şarttır.
  11. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması, hekim vizite saatlerinde ve saat 22.00’den sonra kapatılması gerekir.

29 Temmuz 2024