Çocuk Acil Tıp Kliniği
19 Şubat 2024





                                                                                                                    T.C.
                                                                                                  SAĞLIK BAKANLIĞI
                                                                       BAŞAKŞEHİR ÇAM VE SAKURA ŞEHİR HASTANESİ

c 1.png
 ÇOCUK ACİL KLİNİĞİ
Bölüm Hakkında Genel Bilgi:
 
Çocuk Acil Kliniği D Blok alt zemin katta bulunmakta olup ayaktan ve acil girişleri ayrı olacak şekilde düzenlenmiştir. Çocuk Acil Kliniğimizde hasta kayıt ve karşılama bölümü, hasta bekleme salonu, triyaj alanı, yeşil ve sarı muayene alanı, EKG-Enjeksiyon odaları, kan ve numune alma alanı, çocuk tedavi alanları ve kırmızı gözlem alanı, acil laboratuvarı, canlandırma (resüsitasyon) odası, emzirme odaları, bebek bakım odaları,  bay ve bayan tuvalet bölümü, psikososyal destek odası alanlarını içermektedir. Acil servis içinde kesintisiz hizmet veren bir acil radyoloji ünitesi bulunmakta olup, içerisinde röntgen, tomografi ve MR cihazları yer almaktadır.

Nasıl Muayene Olurum:


Çocuk Acil Kliniğimiz haftada 7 gün ve günde 24 saat hizmet vermektedir.  Ayaktan gelen hasta ile ambulans girişleri farklı noktalardan yapılmaktadır.  Acil servisin ayaktan hasta girişinin olduğu ilk değerlendirme sağlık çalışanı tarafından triyaj odalarında yapılmaktadır.  Hastaların aciliyet derecesinin belirlenmesinden sonra yeşil, sarı ve kırmızı alanda doktor ile karşılanması için yönlendirilir.

Yeşil triyaj hastaları (Acil Olmayan) genel durumu iyi, vital parametreleri normal, çoğunlukla tetkik isteme gereği duyulmayan, kısa sürede değerlendirilip tedavi ve taburcu edilebilecek durumdaki hastalar yeşil kod kapsamındaki hastalardır. Yeşil alanda poliklinik muayenesi tamamlanan hastaya ayrıntılı değerlendirme izlem tetkik gerektiğinde hastalar uygun tedavi alanına alınır.

Sarı triyaj hastaları (Acil) genel durumu iyi ya da orta, vital parametrelerinden biri ya da daha fazlası normal sınırlar dışında fakat stabil, doktor müdahalesine ihtiyaç duyan, ancak kısa süre bekleyebilecek, kritik olmayan hastalardır. Sarı alanda poliklinik muayenesi tamamlanan hastaya ayrıntılı değerlendirme izlem tetkik gerektiğinde hastalar uygun tedavi alanına alınır.
Sarı tedavi alanında 40 müşahede sedyesi bulunmakta, yoğunluğa göre sayı arttırılmaktadır. Müşahede odalarında hasta başı monitör, EKG, defibrilatör, oksijen sistemleri ve acil müdahaleler için gerekli her tür ilaç ve ekipman bulunmaktadır.

Kırmızı triyaj hastaları (Çok Acil) genel durumu iyi, orta ya da kötü, ancak vital bulguları stabil olmayan, anında doktor müdahalesine ihtiyaç duyan ve bekleyemeyecek durumda olan kritik hastalardır.
Kırmızı alanda 6 sedye bulunmakta, yoğunluğa göre sayı artmaktadır. Kırmızı alanda hasta başı monitör, solunum destek cihazları, defibrilatör ve her tür resüsitatif işlemin yapılabileceği malzeme ve ekipman bulunmaktadır.

Çocuk Acil Servisine 112 Acil Servis Ambulans veya diğer ambulans hizmetleri tarafından getirilen tüm hastalar triyaj bölümünde değerlendirilmeden doğrudan girerek canlandırma (resusitasyon) alanına alınır.  Hastanın ilk müdahalesi canlandırma bölümünde yapıldıktan sonra hasta bası monitörlerin bulunduğu kırmızı gözlem alanlarına alınır ve burada yakın takibi yapılır.

Çocuk acil kliniğinde ortalama günlük 2500 hasta başvurusu olmakta olup bu sayının ilerleyen zaman dilimlerinde katlanarak artacağı öngörülmektedir.

Çocuk Acil Kliniği İdari Sorumlusu:
Uzm. Dr. Süheyla GÜMÜŞ
Uzm. Dr. Raif YILDIZ

Çocuk Acil Kliniği Doktorları:
Uzm. Dr. Mehmet SEMİZ 
Uzm. Dr. Ahmet SERT
Uzm. Dr. Aslıhan KARAMAN

Çocuk Acil Kliniği Sorumlu Hemşireleri:
Hem. Kübra KARAKAŞ
Hem. Zeliha GÜRBÜZ

Çocuk Acil Kliniği Eğitim Hemşiresi:
Hem. Gülnaz TURGAY


Adres ve Dahili Numara:
Adres: Başakşehir mahallesi G-434 Caddesi No:2L BAŞAKŞEHİR/İSTANBUL
(Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi D Blok-Çocuk Acil Kliniği)

İletişim numarası:(0212) 909 60 00

  • c 1.png
  • c 2.png
  • c3.png
  • c 4.png
  • c5.png
  • c 6.png
  • ç 11.png
  • ç 10.png
  • ç 9.png
  • ç 8.png
  • c 8.png
  • c 7.png