Kadın Doğum Acil Tıp Kliniği
19 Şubat 2024

kadın doğum 1.jpg
Bölüm Hakkında Genel Bilgi:

Kadın Doğum Acil Kliniği D Blok alt zemin katta bulunmakta olup ayaktan ve acil girişleri ayrı olacak şekilde düzenlenmiştir. Kadın Doğum Acil Kliniğimizde hasta kayıt ve karşılama bölümü, hasta bekleme salonu, triyaj alanı, yeşil ve sarı muayene alanı, yeşil ve sarı tedavi alanları ve kırmızı gözlem alanı, acil laboratuvarı,  emzirme odaları, bebek bakım odaları,  bay ve bayan tuvalet bölümü alanlarını içermektedir. Acil servis içinde kesintisiz hizmet veren bir acil radyoloji ünitesi bulunmakta olup içerisinde röntgen, tomografi ve MR cihazları yer almaktadır.

Nasıl Muayene Olurum:

Kadın Doğum Acil Kliniğimiz haftada 7 gün ve günde 24 saat hizmet vermektedir.  Ayaktan gelen hasta ile ambulans girişleri farklı noktalardan yapılmaktadır.  Acil servisin ayaktan hasta girişinin olduğu ilk değerlendirme sağlık çalışanı tarafından triyaj odalarında yapılmaktadır.  Hastaların aciliyet derecesinin belirlenmesinden sonra yeşil, sarı ve kırmızı alanda doktor ile karşılanması için yönlendirilir.

Yeşil Triyaj Hastaları (Acil Olmayan) genel durumu iyi, vital parametreleri normal, çoğunlukla tetkik isteme gereği duyulmayan, kısa sürede değerlendirilip tedavi ve taburcu edilebilecek durumdaki hastalar yeşil alan kapsamındaki hastalardır. Yeşil alanda poliklinik muayenesi tamamlanan hastaya ayrıntılı değerlendirme izlem tetkik gerektiğinde hastalar uygun tedavi alanına alınır.

Sarı Triyaj Hastaları (Acil) genel durumu iyi ya da orta, vital parametrelerinden biri ya da daha fazlası normal sınırlar dışında fakat stabil, doktor müdahalesine ihtiyaç duyan, ancak kısa süre bekleyebilecek, kritik olmayan hastalardır. Sarı alanda poliklinik muayenesi tamamlanan hastaya ayrıntılı değerlendirme izlem tetkik gerektiğinde hastalar uygun tedavi alanına alınır.

Sarı tedavi alanında biri izole hasta odasında olmak üzere 10 tane müşahede yatağı bulunmaktadır. Müşahede odalarında hasta başı monitör, EKG, defibrilatör, oksijen sistemleri ve acil müdahaleler için gerekli her tür ilaç ve ekipman bulunmaktadır.

Kırmızı Triyaj Hastaları (Çok Acil) genel durumu iyi, orta ya da kötü ancak vital bulguları stabil olmayan, anında doktor müdahalesine ihtiyaç duyan ve bekleyemeyecek durumda olan kritik hastalardır. Kadın Doğum Acilde kırmızı alan olarak Acil Doğum Odası düzenlenmiştir. 112 Acil Servis Ambulans veya ayaktan giriş yapan hastaların doğumu başlamış ise yatış işlemleri bekletilmeden kırmızı alana alınmaktadır. Kırmızı alanda hasta başı monitör, solunum destek cihazları, defibrilatör, transport küvöz, radyon ve her tür resüsitatif işlemin yapılabileceği malzeme ve ekipman bulunmaktadır.

Kadın Doğum Acil kliniğinde ortalama günlük 200 hasta başvurusu olmakta olup bu sayının ilerleyen zaman dilimlerinde katlanarak artacağı öngörülmektedir.

Kadın Doğum Acil Kliniği İdari Sorumlusu:

Doç. Dr. Berna ASLAN ÇETİN

Kadın Doğum Acil Kliniği Birim Sorumlusu

Ebe Gizem ŞENTEKİN

Adres ve Dahili Numara:

Adres: Başakşehir mahallesi G-434 Caddesi No:2L BAŞAKŞEHİR/İSTANBUL
(Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi D Blok-Kadın Doğum Acil Kliniği)

İletişim Numarası: (0212) 909 60 00
kadın doğum 2.jpg