Yoğun Bakımlar Hasta Ziyaretleri Bilgilendirme
14 Ekim 2021

1.Hastanemizin yoğun bakım ziyaretleri genel ziyaret saatlerinde veya her yoğun bakımın uygun olduğu saatlerde, hastaların birinci derece yakınları için (anne, baba, eş ve çocuk) 10 dakikayı aşmayacak şekilde ve her gün yapılabilir.

2. Ziyaret süresi hekim ve hemşirenin kararı ile hastaların durumuna göre değişebilir. Yoğun bakım ünitesinde olası bir acil müdahale durumunda hasta ziyareti durdurulabilir ya da ertelenebilir.

3. Ziyaretiniz, yoğun bakımda yatan hastalarımızın takip ve tedavisini aksatmayacak şekilde olmalı, diğer hastaları tedirgin ve rahatsız etmeyecek şekilde ve belirli düzen içerisinde yapılmalıdır.

4. Ziyaret süresi makul ve mümkün olan en kısa süreyle sınırlandırılmalıdır. Ziyaret sırasında ilgili hekim tarafından bilgilendirme yapılacaktır.

5. Kabul edilebilir ziyaretçi sayısı en fazla 2 (iki) kişidir. Ancak, ziyaretçi sayısına, kontrolünün zor olması ve çevresel bulaş riski nedeniyle kısıtlama getirilebilir. Bu gibi durumlarda lütfen ısrar etmeyiniz.

6. Hasta yakınları farklı yollardan bilgi almaya çalıştığı için ortaya bilgi karmaşası çıkar. Ayrıca yoğun bakım hastasının durumu her an değişebilir. Bu nedenle aile bireylerinden birinci derece yakınlarından başlamak üzere sadece bir kişi irtibat kişisi olarak belirlenmelidir.

7. Hastanızın ziyaretinde enfeksiyonların önlenebilmesi için uyulması gereken en önemli kural el hijyeninin sağlanmasıdır. Ziyaretçiler içeriye girerken ellerini yıkamalı veya el antiseptiği kullanmalıdır. (Bu amaçla yoğun bakım girişlerinde el antiseptiği bulunmaktadır).

8. Yoğun Bakım ziyaret girişlerinde size verilen ve ünite için özel olan koruyucu ekipmanların kullanımı gerekmektedir. Ayrıca izole hasta odasına girerken personellerimizin size vereceği özel koruyucu ekipmanları kullanmanız gerekir.

9. Hastaları öpmemelisiniz ve hasta yataklara oturmamalısınız.

10. Sizin hastanızın ve diğer tüm hastalarımızın sağlığı açısından ziyaret sırasında hiçbir hasta bakım malzemesine temas etmeyiniz.

11. Ziyaretiniz sırasında cep telefonunuzu kapalı tutunuz ve mahremiyet kuralları gereği herhangi bir fotoğraf-video-ses kaydı çekmeyiniz.

12. Üniteye girdiğinizde hastanın üzerinde ve yanında çok miktarda kablo ve cihazlar görebilirsiniz. Bunlar sayesinde devamlı olarak gereken takip ve tedavileri yapmaktayız. Zaman zaman bu makinalar alarm verebilir, bu alarmlar genellikle hastada ve makinada olan normal değişiklikleri bildirirler. Bu esnada endişelenmeyin ve yoğun bakım personelinin müdahalesini bekleyin. Lütfen kendiniz müdahale etmeyin.

13. Hastalardan birinin durumu uygun olmadığında ziyaret saati gelmesine rağmen yoğun bakım ekibinin sizleri yoğun bakıma kabul etmesi gecikebilir veya ziyaret o gün için iptal edilebilir. Bu durumda lütfen sabırlı olup, sizlere bilgi verilmesini bekleyiniz ve izinsiz yoğun bakım ünitesine girmeye çalışmayınız.

14. Hasta ziyaretinizi tamamladıktan sonra, ellerinizi el dezenfektanı ile ovalayınız.

15. Hasta yakınlarının bilgilendirme ve ziyaret saati dışında yoğun bakım önünde beklemelerine gerek yoktur. Gerektiğinde bırakılan telefon numarası ile hasta yakınlarına ulaşılacaktır.

16. Hasta ziyaretine 16 yaşından küçük çocukları kesinlikle getirmeyiniz.

17. Öksürük, burun akıntısı vb. bulaşıcı hastalık şikayeti olanların ve yüksek tansiyon, panik atak vb. kronik hastalıkları bulunanların, yoğun bakımda hasta ziyaretleri uygun değildir.

18. Hastanız ile ilgili olumlu veya olumsuz durum değişikliğinde ve hastanızın ihtiyaçları doğrultusunda, gerektiği durumlarda bırakılan telefon numaraları aracılığı ile sizlerle iletişime geçilecektir.

19. Yoğun bakıma dışarıdan yiyecek- içecek getirilmesi kesinlikle yasak olup, ekstra durumlar doktor iznine bağlıdır.

20. Hasta güvenliği açısından ve hasta bilgilerinin mahremiyeti gereği telefonla hasta hakkında bilgi verilmemektedir.

21. Hastanızı yoğun bakım ihtiyacı ortadan kalktığı zaman yataklı servislere nakledilir veya taburcu edilebilir. Servislere nakil saati serviste uygun yer açılma durumuna göre değişmektedir. Hastanızın servise nakil edilmesine karar verildiğinde, hasta yakınlarına bilgi verilmektedir.

22. Yoğun bakımın özelliğine göre farklı yoğun bakımlarda, hasta ziyaretleri konusunda farklı kurallar uygulanabilmektedir.

23. Alınan bütün tedbirlerin hastanızın sağlığı ve güvenliği için olduğunu unutmayınız.

Hastanemiz çalışanları olarak hastalarımıza acil şifalar dileriz.